Bansita

Bansita is een soort taart van filodeeg gevuld met kaas en groenten. In Bulgarije wordt Bansita gegeten als hoofdgerecht, maar ook als ontbijt.

 

Voor Bansita heb je nodig:

  • 2 pakjes filodeeg 
  • 200 gram kashkavel kaas (gewone gele kaas)
  • 500 gram sirene (feta van koeienmelk)
  • 7 eieren
  • 100 gram boter
  • 1 dl koolzuurhoudend water
  • 2 dl yoghurt

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng zes van de eieren, de boter, de verkruimelde sirene/feta, de in kleine blokjes gesneden gele kaas en de yoghurt. Leg een vel filodeeg in een met boter ingevette ovenschaal. Smeer er een laagje van het kaasmengsel over uit. Daarop leg je een nieuw vel filodeeg, en zo ga door met laagjes deeg en kaas tot alles op is. Snij de banitsa in stukken van ongeveer 5 x 5 cm. Meng het laatste ei met het bruiswater. Giet het mengsel over de banitsa en zorg ervoor dat er geen stukje van het deeg onbedekt is. Schuif de schaal in de hete oven en bak de banitsa in ongeveer 40 minuten gaar en goudbruin.

 

 

Create Your Own Website With JouwWeb